NEW  FARMHOUSE

This  proposed  farmhouse  is  to  replace  a  static  caravan  that  has  been  used  by  the  family  for  decades.  The  site  has  expansive  views  over  the  owners’  fields  but  is  private  from the  public  road  that  serves  it.  The  form  is  deliberately  mixed  to  reflect  the  changing  rooflines  of  the  nearest  neighbour  as  well  as  to  reduce  its  apparent  mass.

This  house  will  be  detailed  with  high  levels  of  thermal  insulation  and  low  energy  heating  systems.  Its  plan  is  future  proofed  for  life  time  living  with  options  for  level  living  as  well  as  space  included  for  the  potential  installation  of  a  lift  if  so  required.

The  design  reflects  a  traditional  vernacular  aesthetic  in  a  modern  envelope  suiting  the  client’s  particular  requirements.