CITY OASIS

This 1970s house has seen a number of alterations and extensions over the years – none of which really do the house and plot justice. Tucked away in a quiet lane on the outskirts of the city this house sits in the centre of a plot with garden on all sides. The project brief was to reflect a young family’s aspirations to live in this century, to bring the garden in and have a house that fits family and friends.

Internally the accommodation has been opened up to afford family open plan living yet retaining defined spaces for escape when needed – an elevated living room that connects both sides of the garden is set apart from the main kitchen/dining/day room/space.

These proposals have modernized the whole building envelope and with reformatted landscaping inside is integrated to the outside.